fbpx
Siirry suoraan sisältöön

Edut ja asiakaskokemukset

Edut hevostilalliselle - Arjen vapauttaja

Haymatic-automaatit on tehty isoja paaleja varten ja vapauttaa sinut päivittäisistä heinän punnitus ja jakotyöstä. Ei enää aamu-, päivä-, iltapäivä- ja iltaheinien jakoa. Oletko valmis muuttamaan arkirutiinisi ja käyttämään vapautuneen ajan itsellesi mieluisiin asioihin? Nyt se on mahdollista! Heinäautomaatti pitää huolen heinien säännöllisestä jakamisesta myös yöllä. Säädät laitteen ruokintavälit ja pituuden itse.

Säästät heinää, rahaa ja ennen kaikkea aikaa! Heinäpaali riittää jopa viikkoja hevosten määrästä riippuen. Matalan lattiatason myötä heinäpaalin saa sisälle vaikka pyörittämällä ilman traktoria. Vältyt työläältä tarhan puhtaanapidolta, eikä heinähävikkiä tule. Käytä automatisoinnista vapautuva aika sinulle oleelliseen.

Edut hevosille - Hevosten hyvinvointi

Kuten me kaikki hevosharrastajat tiedämme, hevosille lajityypillistä on syödä tiheästi niin että vatsassa on aina vähän ruokaa. Pureskelu puskuroi vatsan happoja. Tyhjä vatsalaukku altistaa vatsahaavalle ja muille aineenvaihdunnan sairauksille. Automaatti tarjoaa ruokaa säännöllisesti sinun ajastuksen sekä hevosesi tarpeen mukaan.

Hevosen säännöllinen ruokailu estää mm. lihomista sekä terveysongelmia, kuten kaviokuumetta. Kaikki hevosvaivat aiheuttavat ylimääräistä vaivaa ja rahan menoa lääkärikuluissa. Automaatista syödessään hevonen syö luonnollisessa asennossa pää alhaalla. Hevosen niska ei myöskään rasitu kuten ”slow feeding” verkoista repiessään, mikä aiheuttaa tutkitusti niskalle ylimääräistä rasitusta. Säännöllinen ruokailurytmi sekä annostelu tuo lauman välille rauhaa.

Heinäautomaatti on sijoitus itseesi ja hevosiin! Vähemmän stressiä ja enemmän vapautta!

Asiakaspalautteita

”Automaatti on nyt ollut meillä käytössä puoli vuotta kahdelle pihattohevoselleni ja pikkuhiljaa alan tottumaan siihen, ettei yöllä tarvitse heräillä mitä kummallisimpiin aikoihin viemään heiniä.

Aikaa siis säästyy rutkasti, oma elämänlaatu on parantunut kun saa nukkua riittävästi eikä tarvitse stressata koko ajan saavatko hevoset liikaa/liian vähän ruokaa.

Pidän myös ajatuksesta, että heinäautomaatti mahdollistaa esimerkiksi poistumisen kotoa yhdessä miehen kanssa vaikkapa yön yli. Ennen tällaista mahdollisuutta ei ole ollut.

Ennen automaatin hankintaa toinen hevosistani oli hieman ylipainoinen ja olin huolissani tästä koko ajan, vaikkei mitään ongelmia ylipainosta vielä tiettävästi ollut seurannut. Nyt tämä ruuna on puolen vuoden aikana laihtunut 30-40 kg ja on oikein ilo silmälle.

Aiemmin vajaa kolmisen viikkoa riittänyt heinäpaali riittää nyt neljä viikkoa ja käytännössä heinää ei mene korttakaan hukkaan. Aikaa säästyy siinäkin, kun ei tarvitse maasta siivota hevosten sotkemia heiniä.

Kiitos tästä huikeasta keksinnöstä. Pois en tätä kyllä vaihtaisi mistään hinnasta.”

Sonja Juupaluoma

”Automaatti on mielestäni ollut oikein hyvä hankinta niin ajan kuin heinän säästämiseksi. Harrastan tätä hevosharrastusta päivätyöni ohessa joten ei tarvitse enään murehtia kuka antaa päiväheinät ja kerkiänkö töistä ajoissa antamaan iltapäiväheinät.

Hevoset saavat heinänsä ajallaan säännöllisesti joten painonhallinta on helpompi toteuttaa ja varmasti hevoselle vatsaystävällisempi menetelmä.

Ajastus mahdollisuuksia on hyvinkin vapaasti valittavissa joten se on iso plussa kyseisessä laitteessa.

Heinää säästyy nyt parin kolmen päivän verran per pyöröpaali ja ennen kaikkea piha pysyy siistimpänä kun heiniä ei varise ympäriinsä.

Aikaa säästän päivässä noin tunnin verran joten kerkiän touhuta arkenakin hevosten kanssa paremmin.

Omien lomien aikana on ollut helpompi järjestää hoitajaa kun pihatolla käynti kerran päivässä on riittänyt ja toki omina vapaapäivinä saa nukuttua pidempään kun ei ole kiire viemään aamuheiniä, mikä on harvinaista herkkua vuosiin.

Tällaisin ajatuksin täällä yksi tyytyväinen automaatin käyttäjä.”

Riitta Kuumola

Haymaticin käyttö on lähtenyt erittäin hyvin käyntiin enkä palaisi enää mistään hinnasta vanhaan systeemiin. Sanat eivät riitä kertomaan kuinka onnellinen olen, että uskalsin tehdä tämän investoinnin. Uskon sen pian maksavan itsensä takaisin säästettyinä työtunteina ja pienemmillä eläinlääkärikuluilla. Itse yrittäjänä olen saanut levättyä ja harrastettua enemmän.

Suosittelisin Haymaticia ihan kaikille.

Johanna Borgelin, Islanninhevostalli Sydänkavio

Ruoka on aina puhdasta! Ei enää maasta syömistä niin että hevoset saavat hiekkaa suolistoon.

Rajattu ruokinta helposti lihoville hevosille. Voin säätää ruokinnan niin, että menen ratsastamaan, kun hevoset ovat syöneet. Säännöllinen ruokinta on hyvä hevosten henkiselle ja fyysiselle terveydelle. Vähemmän ajankäyttöä, kun ei tarvitse enää pakata ikea-kasseja. 🙂

Minulla on joustavammat päivät. Ei enää paljon enemmän ruokaa lauman hallitsevimmalle hevoselle.

Henriette Svendsen, Norja

Haymaticin käyttö on sujunut hienosti. Ei ole valittamista! Toista laitetta haaveilen jo, jotta saisi useammalle hevoselle mahdolliseksi automatisoidun ruokinnan. Konkreettisena hyötynä se, että hevosten vyötäröt ovat pienentyneet ilman vatsahaavojen pelkoa.

Suosittelen Haymaticia ihan kaikille. Se on ihan ykkösjuttu hevosen ja sen omistajan hyvinvoinnin kannalta! Kun ei tarvitse enää kulkea vähän väliä tallilla heittämässä pieniä määriä heinää hevosille tai miettiä, miten pidetään vatsa kunnossa ilman liiallista lihomista.

Erityiskiitokset Horse Haytecille erinomaisesta asiakaspalvelustanne! Olen saanut aina apua tarvittaessa ja välillä jo ennen kuin ehdin pyytää.

Mervi Pakola

Hevosilta kesti ehkä viikko tottua automaattiin. Laumadynaamisesti kesti ehkä kaksi viikkoa, ennen kuin voitiin luottaa siihen, että jokainen saa tarpeeksi ruokaa. Työntekijät totesivat parin viikon jälkeen, että nyt on aikaa tehdä muuta kuin ruokkia heinää – eli he ovat tyytyväisiä ja palkanmaksaja huomaa, että sijoitus maksaa itsensä nopeasti takaisin.

Hevoset muuttuivat rauhallisemmiksi, ruokastressi väheni, eikä hevosilla ollut edes nälkää enää, vaikka heinämäärä laskennallisesti oli sama kuin ennen automaattien tuloa. Ennen hevoset ruokittiin neljä kertaa päivässä slow feedin verkoista.

Suosittelisin Haymatic® heinäautomaattia kaikille. Hevoset ovat niin tyytyväisiä.

Åsa Granåsa, Granåsa hevostila

Olemme niin iloisia! Haymatic® on ollut arjen vapauttaja ja yhtäkkiä meillä on ollut paljon enemmän aikaa (niin paljon että ostimme uuden hevosen). Haymatic® toimii täydellisesti.

Maria Henningsson, Stubbamollans Gård / Ruotsi.

Ehkä paras ostos ikinä. Ei enää pakollista aamuheräämistä

tai säällä kuin säällä pihalla rämpimistä heiniä jakaen. Säästää omaa aikaa sekä vähentää aikatauluttamista kun ei tarvitse olla jakamassa heiniä montaa kertaa päivässä.

Helpompi irtaantua kotoa. Voi tehdä jopa yön yli reissun ilman huolta hevosten hyvinvoinnista.

Hevosten hyvinvoinnin kannalta myöskin erittäin hyvä ostos.

Vähentää ruokastressiä ja ennaltaehkäisee lihomista ja monia sairauksia. Myös heinän säästö on melkoinen kun hevoset ei polje irtoheinää kuraan.

Lauran talli, Pori

Ostimme automaatin, kun saimme ponit omaan pihaan. Edellisessä tallissa annettiin heinät säkeistä. Heinien säkittäminen vei paljon aikaa, oli sotkuista ja pölyistä hommaa, heinää meni paljon hukkaa maahan, ponit tappelivat syöntipaikoista ja kaikki eivät saaneet syödä riittävästi kun ahneimmat valtasivat paikan heinäsäkkien luota, ruoka-agressiota oli useammalla, pitkät ruokavälit…

Automaatti on ollut jokaisen euron arvoinen. Uudet heinät sisään kahden viikon välein ja täysi huolettomuus heinien annosta. Hävikkiä ei käytännössä ole.   En uskalla toivoa mitään lisää. Pakkasta ollut enimmillään -25 ja laite on toiminut ongelmitta! Paras hankinta mitä omalle tallille voi tehdä.

Anni Kurtti

Kirjoituksia lehdistä

(Tekstit ruotsiksi )