Automatisoinnin hyödyt

Edut hevostilalliselle - Arjen vapauttaja

Haymatic-automaatit on tehty isoja paaleja varten ja vapauttaa sinut päivittäisistä heinän punnitus ja jakotyöstä. Ei enää aamu-, päivä-, iltapäivä- ja iltaheinien jakoa. Oletko valmis muuttamaan arkirutiinisi ja käyttämään vapautuneen ajan itsellesi mieluisiin asioihin? Nyt se on mahdollista! Heinäautomaatti pitää huolen heinien säännöllisestä jakamisesta myös yöllä. Säädät laitteen ruokintavälit ja pituuden itse.

Säästät heinää, rahaa ja ennen kaikkea aikaa! Heinäpaali riittää jopa viikkoja hevosten määrästä riippuen. Matalan lattiatason myötä heinäpaalin saa sisälle vaikka pyörittämällä ilman traktoria. Vältyt työläältä tarhan puhtaanapidolta, eikä heinähävikkiä tule. Käytä automatisoinnista vapautuva aika sinulle oleelliseen.

Edut hevosille - Hevosten hyvinvointi

Kuten me kaikki hevosharrastajat tiedämme, hevosille lajityypillistä on syödä tiheästi niin että vatsassa on aina vähän ruokaa. Pureskelu puskuroi vatsan happoja. Tyhjä vatsalaukku altistaa vatsahaavalle ja muille aineenvaihdunnan sairauksille. Automaatti tarjoaa ruokaa säännöllisesti sinun ajastuksen sekä hevosesi tarpeen mukaan.

Hevosen säännöllinen ruokailu estää mm. lihomista sekä terveysongelmia, kuten kaviokuumetta. Kaikki hevosvaivat aiheuttavat ylimääräistä vaivaa ja rahan menoa lääkärikuluissa. Automaatista syödessään hevonen syö luonnollisessa asennossa pää alhaalla. Hevosen niska ei myöskään rasitu kuten ”slow feeding” verkoista repiessään, mikä aiheuttaa tutkitusti niskalle ylimääräistä rasitusta. Säännöllinen ruokailurytmi sekä annostelu tuo lauman välille rauhaa.

Heinäautomaatti on sijoitus itseesi ja hevosiin! Vähemmän stressiä ja enemmän vapautta!

Asiakaspalaute 1

”Automaatti on nyt ollut meillä käytössä puoli vuotta kahdelle pihattohevoselleni ja pikkuhiljaa alan tottumaan siihen, ettei yöllä tarvitse heräillä mitä kummallisimpiin aikoihin viemään heiniä.

Aikaa siis säästyy rutkasti, oma elämänlaatu on parantunut kun saa nukkua riittävästi eikä tarvitse stressata koko ajan saavatko hevoset liikaa/liian vähän ruokaa.

Pidän myös ajatuksesta, että heinäautomaatti mahdollistaa esimerkiksi poistumisen kotoa yhdessä miehen kanssa vaikkapa yön yli. Ennen tällaista mahdollisuutta ei ole ollut.

Ennen automaatin hankintaa toinen hevosistani oli hieman ylipainoinen ja olin huolissani tästä koko ajan, vaikkei mitään ongelmia ylipainosta vielä tiettävästi ollut seurannut. Nyt tämä ruuna on puolen vuoden aikana laihtunut 30-40 kg ja on oikein ilo silmälle.

 

Aiemmin vajaa kolmisen viikkoa riittänyt heinäpaali riittää nyt neljä viikkoa ja käytännössä heinää ei mene korttakaan hukkaan. Aikaa säästyy siinäkin, kun ei tarvitse maasta siivota hevosten sotkemia heiniä.

Kiitos tästä huikeasta keksinnöstä. Pois en tätä kyllä vaihtaisi mistään hinnasta.”

 

Asiakaspalaute 2

”Automaatti on mielestäni ollut oikein hyvä hankinta niin ajan kuin heinän säästämiseksi. Harrastan tätä hevosharrastusta päivätyöni ohessa joten ei tarvitse enään murehtia kuka antaa päiväheinät ja kerkiänkö töistä ajoissa antamaan iltapäiväheinät.

Hevoset saavat heinänsä ajallaan säännöllisesti joten painonhallinta on helpompi toteuttaa ja varmasti hevoselle vatsaystävällisempi menetelmä.

Ajastus mahdollisuuksia on hyvinkin vapaasti valittavissa joten se on iso plussa kyseisessä laitteessa.

Heinää säästyy nyt parin kolmen päivän verran per pyöröpaali ja ennen kaikkea piha pysyy siistimpänä kun heiniä ei varise ympäriinsä.

Aikaa säästän päivässä noin tunnin verran joten kerkiän touhuta arkenakin hevosten kanssa paremmin.


Omien lomien aikana on ollut helpompi järjestää hoitajaa kun pihatolla käynti kerran päivässä on riittänyt ja toki omina vapaapäivinä saa nukuttua pidempään kun ei ole kiire viemään aamuheiniä, mikä on harvinaista herkkua vuosiin.

Tällaisin ajatuksin täällä yksi tyytyväinen automaatin käyttäjä.”